تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان از کی عملیاتی می‌شود؟-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان از کی عملیاتی می‌شود؟

تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است به احتمال زیاد تا ۱۴۰۰ عملیاتی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۰ - ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 14
کد خبر: ۲۲۲۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ بعد از ۱۲ سال (۱۳۸۶) که برای نخستین بار ایده حذف صفر از پول ملی و تعیین واحد پولی جدید می‌گذرد، در سال ۱۳۹۸ دولت عزم خود را برای اجرایی کردن این طرح جزم کرده است. اواخر فروردین ماه امسال، دفتر هیأت دولت با انتشار متن لایحه پیشنهادی بانک مرکزی برای حذف چهار صفر از پول ملی و تبدیل ریال به تومان، از بررسی این پیشنهاد در کمیسیون اقتصادی دولت خبر داد و پس از گذشت حدود سه و نیم ماه، این لایحه روی میز هیأت وزیران قرار گرفت و به تصویب رسید.

 

حمید گرمابی عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح "حذف صفر از پول ملی" گفت: این موضوع از دهه ۸۰ مطرح شد، اما جمع بندی مطالعات در این دهه نشان می دهد که داشتن یک واحد پول قدرتمند در ابتدا نیازمند اصلاحات اساسی در نظام پولی کشور به ویژه اقدام در جهت کنترل تورم است.

 

او افزود: این طرح سال‌هاست که در محافل اقتصادی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و موافقان و مخالفانی دارد که هر یک بر مزایا و معایب خاص آن تأکید دارند.

 

گرمابی با اشاره به اینکه سرعت رشد نقدینگی در اقتصاد ایران به نسبت رشد اقتصادی و تولیدی به شدت بالاست، افزود: میانگین رشد نقدینگی حدود ۳۰ درصد است درحالی که متوسط رشد اقتصادی کشور طی چهار دهه گذشته ۴ درصد است.

 

عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: هم اکنون این طرح را مجلس شورای اسلامی باید مصوب و پس از تائید شورای نگهبان برای اجرای آن به مجلس ارائه کند.

 

او گفت: در شرایط فعلی با توجه به کاهش ارزش پول ملی، برای سهولت در عملیات حسابداری و انجام مبادلات اقتصادی باید موضوع حذف ۴ صفر از پول ملی لحاظ شود و هم اکنون زمان مناسبی برای حذف ۴ صفر از پول ملی است.

 

گرمابی بیان کرد: حذف صفر از پول ملی باعث افزایش جایگاه پول ملی در حوزه بین‌المللی خواهد شد. به طور مثال در این حالت یک دلار آمریکا به جای ۱۰ هزار ریال، ۱۰ ریال معامله می‌شود. این در واقع همان ارزش اسمی پولی ملی است.

 

او تصریح کرد: در واقع تغییر واحد پول کشور از ریال به تومان نیازمند تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان است و این طرح نهایتا ۲ سال زمان بر بوده و قرار است در سال ۱۴۰۰ این طرح اجرایی شود.

 

عضو کمسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با اجرای طرح حذف ۴ صفر از پول ملی ضمن تسهیل و بازیابی نقش ابزار‌های پرداخت نقد در تبادلات پولی داخلی و کاهش هزینه‌های چاپ و نشر اسکناس و مسکوک، کارآمدی نظام پولی جدید طی سال‌های آتی استمرار یافته و نرخ برابری واحد پول ملی با ارز‌های جهان در کوتاه‌مدت آثار روانی مثبتی به‌همراه خواهد داشت.

 

گرمابی گفت: حذف ۴ صفر از پول ملی تغییری در شرایط اقتصادی همانند شرایط تورمی، رکودی و قدرت خرید مردم نمی‌گذارد و فقط ساده سازی اعداد صورت می‌گیرد و من با این طرح موافقم هستم .

 

او بیان کرد: این اقدامات پیش شرط بسیاری از اقدامات اصلاحی به شمار می‌روند و تا زمانی که در مورد آن‌ها فکری نشود نمی‌توان به موفقیت هر نوع اصلاحاتی امیدوار بود.

ارسال نظر